Wake up Suzy Q med Espresso Cream Filling

Wake up Suzy Q med Espresso Cream Filling
Foto: TV4

Saftig chokladkaka som fylls och toppas med kaffe- och marshmallowsfrosting.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

10 september 2015
Visa mer
1 h

Du behöver

Kaka

  • 280 ml mjöl
  • 216 g socker (2,4 dl)
  • 32 g osötat kakaopulver (ca 5 msk)
  • 1 tsk bakpulver
  • 2,4 dl mjölk
  • 2 stora ägg
  • 100 g smör

Fyllning/topping

  • 100 g smör
  • 180 g florsocker (3 dl)
  • 300 ml marshmallowfluff
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1 msk espressopulver eller kaffepulver

Gör så här

  1. Vispa mjöl, socker, kakaopulver och bakpulver i en skål och ställ åt sidan. I en stor bunke, blanda mjölk, ägg och mjukt smör.
  2. Häll de torra ingredienserna i de våta ingredienserna och vispa på låg hastighet till en jämn smet. Öka hastigheten och blanda tills smeten är helt slät
  3. Häll smeten i en smord kakform (33 x 23 x 5 cm).
  4. Grädda i 175 grader i 25-30 minuter, använd provsticka. Medan kakan svalnar, gör fyllningen.
  5. Fyllning/topping
    Vispa smör, florsocker, marshmallowfluff, espressopulver och vaniljextrakt på hög hastighet tills det är ljust och fluffigt.
  6. När kakan har svalnat, skär den i rektanglar av önskad storlek.
  7. Dela rektanglarna på hälften, bred på fyllningen över hälften av kakan och lägg på locket, toppa med resten av fyllningen.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept