Vorschmack

Vorschmack
Foto: TV4

Enligt den finske marskalken Mannerheim, rättens skapare, ska dessa sillköttbullar serveras med smetana, rysk syrad grädde, och bakad potatis. De serveras även med inlagda rödbetor och saltgurka, vilket är mycket gott. Detta lär dock inte ingå i Mannerheims recept.

26 januari 2009
Visa mer
10

Du behöver

  • 1 kg benfri lammstek
  • 300 g rostbiff
  • 2 stora gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 4 krm malen vitpeppar
  • 420 g urvattnad sillfılé
  • 125 g ansjovisfilé
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 dl grönsaksbuljong

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär köttet i mindre bitar. Skala och skär löken i klyftor och hacka vitlöken. Blanda kött och lökar i en ugnspanna. Krydda med peppar. Stek köttet i 30 minuter och låt det svalna.
  2. Mal eller kör köttblandningen i mixer tillsammans med sillen och ansjovisen. Konsistensen ska bli medelgrov. Häll i spadet från köttet och blanda väl.
  3. Häll smeten i en kastrull. Rör ner tomatpuré och spä med buljong. Hetta upp under omrörning tills massan blir formbar. Skeda upp smeten till äggstora bollar på heta tallrikar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept