Voltaires jordärtskockssoppa

30 m
4
Från Nyhetsmorgon

Detta är nog min favoritsoppa. Jordärtskockan blir krämig i sig och kräver inte nödvändigtvis grädde eller andra mejeriprodukter. /Sally

3 januari 2016
Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 500 g jordärtskocka, tvättad och tärnad
  • 100 g potatis, tvättad och tärnad
  • 1 gul lök, skalad och hackad
  • 1 klyfta vitlök, skalad och skivad
  • ca 7 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl vitt vin eller matlagningsvin
  • salt och vitpeppar

Garnityr, förslag

  • råstekt jordärtskocka i tunna skivor
  • rostade frön eller nötter

Gör så här

  1. Häll den hackade löken och vitlöken i en stor kastrull och ringla över olja. Hetta upp löken tills den blir genomskinlig. Tillsätt jordärtskocka, potatis, vin och buljong. Koka upp.
  2. Sänk värmen och låta koka tills rotsakerna mjuknat, ca 15 minuter. Mixa alla ingedienser till en slät soppa. Tillsätt lite vatten, om soppan är för tjock.
  3. Smaka av med salt och vitpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept