Vol-au-vent med skaldjursstuvning

Vol-au-vent med skaldjursstuvning
Foto: TV4

Vol-au-vent på svenska ”flyg med vinden” är ett luftigt smördegsgaller som ska serveras hett och frasigt. Häll upp den heta stuvningen på ugnshett fat och servera direkt.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 st färdig vol-au-vent botten
  • 2 portioner potatismos

Stuvning:

  • 3 msk margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl fiskbuljong
  • 2 st äggulor
  • 250 g skalade räkor
  • 1 burk tonfisk i vatten
  • 200 g små champinjoner
  • 1 burk musslor i vatten
  • 1 st avokado, i tunna klyftor
  • salt och peppar
  • 1 st citron
  • dill
  • persilja

Gör så här

  1. Fräs margarin och mjöl i en kastrull, späd med buljong och koka 5 min. Krydda. Ta såsen av värmen, rör ned äggulorna.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Bryn svampen. Värm vol-au-vent botten några minuter i ugnen.
  3. Vänd ned räkor, delad tonfisk, svamp och musslor i såsen.
  4. Spritsa potatismos runt kanten på botten. Slå på stuvningen, stick ned avokadoklyftor här och där, täck med locket. Garnera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept