Vol-au-vent med skaldjursstuvning

Vol-au-vent med skaldjursstuvning
Foto: TV4

Vol-au-vent på svenska ”flyg med vinden” är ett luftigt smördegsgaller som ska serveras hett och frasigt. Häll upp den heta stuvningen på ugnshett fat och servera direkt.

26 januari 2009
6

Du behöver

  • 1 st färdig vol-au-vent botten
  • 2 portioner potatismos

Stuvning:

  • 3 msk margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl fiskbuljong
  • 2 st äggulor
  • 250 g skalade räkor
  • 1 burk tonfisk i vatten
  • 200 g små champinjoner
  • 1 burk musslor i vatten
  • 1 st avokado, i tunna klyftor
  • salt och peppar
  • 1 st citron
  • dill
  • persilja

Gör så här

  1. Fräs margarin och mjöl i en kastrull, späd med buljong och koka 5 min. Krydda. Ta såsen av värmen, rör ned äggulorna.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Bryn svampen. Värm vol-au-vent botten några minuter i ugnen.
  3. Vänd ned räkor, delad tonfisk, svamp och musslor i såsen.
  4. Spritsa potatismos runt kanten på botten. Slå på stuvningen, stick ned avokadoklyftor här och där, täck med locket. Garnera.
Visa mer
Kommentera receptet
Våryra

Fler goda recept