Vitvinsbräserad lever

Vitvinsbräserad lever
Foto: TV4

Ett klassiskt leverrecept där vi har bytt den vanliga skysåsen mot lök och vitt vin. Lever är för övrigt en delikatess. Du kan använda ungnötslever, men finast blir det med kalvlever. Servera med färskpotatis eller pressad potatis.

2 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g kalvlever i skivor
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 25 g kapris
  • 1 gul lök
  • 8 skivor bacon
  • vetemjöl till paneringen
  • salt
  • malen vitpeppar
  • smör/margarin till stekningen

Gör så här

  1. Stek baconskivorna knapriga i stekpanna på medelhög värme, ta upp dem och låt dem rinna av på hushållspapper. Häll inte bort flottet i pannan. Hacka löken fint. Krydda leverskivorna med salt och peppar. Vänd dem i vetemjöl smaksatt med lite salt och nymalen vitpeppar.
  2. Stek levern på svag värme i baconflottet och lite smör ca 30 sekunder på varje sida. Lägg i lök och kapris och häll sedan på vinet. Låt koka upp snabbt och koka i 1 minut, inte mer.
  3. Ta upp levern ur pannan och koka ihop skyn till ca 1/2 dl. Lägg leverskivorna på varmt serveringsfat. Lägg på baconskivorna och häll skyn över.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept