Vitlökskyckling

Vitlökskyckling
Foto: TV4

Det finns många varianter på kombinationen kyckling och vitlök. Naturligtvis är detta ett recept för vitlöksälskaren, men faktum är att vitlök lagad så här blir ganska rund och mild i smaken.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1,5 kg kycklingdelar
  • 1 hel vitlök
  • 2 burkar hela tomater
  • 1 knippa persilja
  • salt och malen vitpeppar
  • olivolja

Gör så här

  1. Skala vitlöken och skiva klyftorna, hacka persiljan fint och skär tomaterna grovt, spara spadet. Sätt en gryta på ganska stark värme med olja så att den täcker bottnen, låt den bli riktigt het, lägg i kycklingbitarna och bryn dem väl runt om. Lägg dem åt sidan.
  2. Sänk värmen och häll i lite ny olja. Lägg i vitlöken och fräs den lätt. OBS! Den får absolut inte brynas. Tillsätt tomaterna med sitt spad, persiljan, 1 tsk salt och peppar och låt småkoka i 5 minuter.
  3. Lägg i kycklingen och låt alltsammans sjuda under lock i 30 minuter, plocka sedan upp kycklingen och håll den varm under folie. Låt tomatröran koka utan lock tills den tjocknar en aning, häll den sedan över kycklingen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept