Vitlökskryddad fläskkarré med ratatouille

Vitlökskryddad fläskkarré med ratatouille
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Vitlökskryddad fläskkarré med ratatouille

24 ingredienser

Den här fläskkarrén ska bakas i ugnen två gånger. Första gången för att steka färdig och andra gången för att gratineras med örtsmör. Ratatouille, grönsaksröra, är gott till liksom kokt potatis.

Ingredienser

portioner
  • 1,5 kg fläskkarré
  • 1,5 msk ströbröd

Örtsmör:

  • 40 g smör, rumsvarmt
  • 0,5 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 tsk torkad körvel
  • 0,5 tsk torkad dragon
  • 0,5 tsk persilja, finhackad

Ratatouille:

  • 300 g aubergine
  • 300 g zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 gula lökar
  • 3 klyftor vitlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 burkar krossade tomater
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 1 lagerblad
  • 2 msk färsk basilika, hackad

Tillbehör:

  • potatis, kokt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Gnid in köttet med salt och lägg det i en ugnssäker form. Ugnsstek till en innertemperatur på 70°. Det tar ca 1 timme.
  2. Ratatouille: Skala löken och skär den i mindre bitar. Skär aubergine, zucchini och paprika i lite större tärningar. Fräs löken i olivolja. Lägg i aubergine, zucchini, paprika och krossad tomat. Pressa ner vitlöken och krydda med timjan, lagerblad, salt och peppar. Låt småputtra i 30 minuter. Hacka basilikan och rör ner före servering.
  3. Öka ugnstemperaturen till 275° och sätt på “grill”. Skiva upp köttet och lägg i en form. Skala och hacka löken till örtsmöret. Blanda lök, smör och senap och pressa ner vitlök. Bre örtsmöret på köttet, strö över ströbröd och gratinera under grillvärme tills smöret smält.