Vitlökskryddad fläskkarré med ratatouille

Vitlökskryddad fläskkarré med ratatouille
Foto: TV4

Den här fläskkarrén ska bakas i ugnen två gånger. Första gången för att steka färdig och andra gången för att gratineras med örtsmör. Ratatouille, grönsaksröra, är gott till liksom kokt potatis.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1,5 kg fläskkarré
  • 1,5 msk ströbröd
  • Örtsmör:
  • 40 g rumsvarmt smör
  • 0,5 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk fransk senap
  • 0,5 tsk torkad körvel
  • 0,5 tsk torkad dragon
  • 0,5 tsk finahckad persilja

Ratatouille:

  • 300 g aubergine
  • 300 g zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 burkar krossade tomater
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 1 lagerblad
  • 2 msk hackad färsk basilika

Tillbehör:

  • kokt potatis

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Gnid in köttet med salt och lägg det i en ugnssäker form. Ugnsstek till en innertemperatur på 70°. Det tar ca 1 timme.
  2. Ratatouille: Skala löken och skär den i mindre bitar. Skär aubergine, zucchini och paprika i lite större tärningar. Fräs löken i olivolja. Lägg i aubergine, zucchini, paprika och krossad tomat. Pressa ner vitlöken och krydda med timjan, lagerblad, salt och peppar. Låt småputtra i 30 minuter. Hacka basilikan och rör ner före servering.
  3. Öka ugnstemperaturen till 275° och sätt på “grill”. Skiva upp köttet och lägg i en form. Skala och hacka löken till örtsmöret. Blanda lök, smör och senap och pressa ner vitlök. Bre örtsmöret på köttet, strö över ströbröd och gratinera under grillvärme tills smöret smält.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept