Vitlökskrutonger

Vitlökskrutonger
Foto: TV4

Dagsgammalt vitt bröd går att återanvända som krutonger. Antingen serverar du krutongerna som ett krispigt tillbehör till en soppa, varm eller kall, eller som ingrediens i en sallad. Krutonger kan även serveras till omelett. Lägg då krutongerna på omeletten innan du viker ihop den. De här krutongerna har smak av vitlök. Du kan också krydda med örtkryddor.

25 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 dagsgamla, vita brödskivor
  • 20 g smör
  • salt
  • vitlökspulver
  • peppar

Gör så här

  1. Skär av kanterna på brödet. Tärna brödet.
  2. Hetta upp smöret i en stekpanna. När smöret är nötbrunt är det dags att lägga i krutongerna. Stek dem runt om i smöret tills de är gyllengula och krispiga. Krydda med salt, peppar och vitlökspulver. Det går också bra att pressa över färsk vitlök.
  3. Ta upp krutongerna och lägg dem på hopvikt hushållspapper. Överflödigt fett tas då upp av papperet.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept