Vitlöksgravad strömming

Vitlöksgravad strömming
Foto: TV4

Först ska strömmingsfiléerna marinera i en lag i 12 timmar. Därefter ska de dra i såsen. Men med lite planering får du en underbar rätt som kan serveras som förrätt eller på buffé.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g strömmingsfiléer

Lag:

  • 5 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit, 12%
  • 1 msk salt

Vitlökssås:

  • 2 dl crème fraiche
  • 0,5 dl majonäs
  • 1 knippa dill
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 tsk färsk dragon

Gör så här

  1. Dra av skinnet på strömmingsfiléerna. Blanda alla ingredienserna till lagen, lägg i strömmingen och låt den stå i tolv timmar. Ta upp filéerna ur lagen och låt dem rinna av väl.
  2. Vitlökssås: Blanda samman crème fraiche och majonnäs. Hacka dillen fint och rör ner. Pressa ner vitlöken. Finhacka dragonen och rör ner.
  3. Blanda försiktigt ner strömmingsfiléerna i marinaden och låt dra i minst 6 timmar före serveringen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept