Vitlöksgravad strömming

Vitlöksgravad strömming
Foto: TV4

Strömmingen läggs in i två omgångar. Sedan håller den minst en vecka i kylen.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 kg hel strömming eller 600 g rensad

Gravningslagen:

  • 1 dl ättika, 12%
  • 1 l vatten
  • 3 msk salt
  • 1 tsk svartpeppar

Såsen:

  • 2 dl gräddfil
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk strösocker
  • finklippt smörgåskrasse
  • salt, vitpeppar

Gör så här

  1. Rensa och skölj strömmingen. Ta ur ryggbenet och dra av skinnet.
  2. Blanda gravningslagen och lägg filéerna i den. Ställ den i kylen över natten. Rör om några gånger så att strömmingen blir jämt gravad.
  3. Slå bort lagen. Blanda såsen och lägg strömmingen i den. Låt därefter strömmingen stå kallt i ett dygn.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept