Vitlöksgratinerade havskräftor med löjromsminiatyr

Vitlöksgratinerade havskräftor med löjromsminiatyr
Foto: TV4

Vitlöksgratinerade havskräftor med löjromsminiatyr

Av: Per - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

30 m

Snygg och imponerade förrätt! Gratinerade kräftor och en liten toast med löjrom, gräddfil, rödlök och dill.

Dryck: Bersi Serlini Brut

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Gratinerade kräftor

  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 1 msk persillade
  • 2 krm flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl parmesanost, finriven
  • 8 havskräfta

Servering

  • 4 skivor formfranska
  • 100 g löjrom - Kalix löjrom
  • gräddfil
  • rödlök, hackad
  • dillkvist

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275 grader. Rör ihop smör, vitlök, persillade, flingsalt, peppar och parmesanost. Spara lite parmesanost och ställ åt sidan.
  2. Dela havskräftorna på hälften och lägg ut dem i en ugnsform eller ugnsplåt. Bred smöret på kräftorna och strö över resterande parmesanost. Gratinera högt upp i ugnen, på 275 grader i ca 5 min. Förkokta kräftor kan gratineras på 250 grader högt upp ca 2 min.
  3. Lägg löjrommen i kaffefilter för att den ska rinna av sig och bli fastare.
  4. Rosta bröden i ugn eller brödrost. Stansa önskad form (två per skiva) Lägg upp löjrom på respektive skiva. Toppa med gräddfil, hackad rödlök och dill och servera tillsammans med Kräftorna.