Vitlöksgratinerade havskräftor med dill

15 m
4
Vitlöksgratinerade havskräftor
Foto: TV4
15 m
4

Du behöver

  • 8 st havskräftor, råa
  • 0,5 tsk salt
  • 1 knippe färsk dill, hackad
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 4-5 klyftor vitlök, pressade
  • 1 dl olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Klyv kräftorna på längden liggandes på rygg och lägg dem där efter på en ugnsplåt. Strö över salt och den hackade dillen.
  3. Blanda smöret med den pressade vitlöken och klicka på kräftorna. Avsluta med att hälla över olivolja.
  4. Gatinera kräftorna i 10 minuter i ugnen. Ta ut dem efter halva tiden och ös över det spad som blivit till och sätt sedan in dem i ugnen i ytterligare 5 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept