Vitlöksgädda

Vitlöksgädda
Foto: TV4

Har du äntligen fått en gädda på kroken? Ta ur fisken så snart som möjligt och låt den sedan ligga kallt 1-2 dygn innan du lagar till den. De bästa gäddorna har en vikt på runt 1 till 1 1/2 kg. De större blir lätt aningen torra i köttet.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1,5 kg gädda
  • 20 vitlöksklyftor
  • 25 g smör
  • salt och malen vitpeppar

Till servering:

  • riven pepparrot
  • hårdkokt hackat ägg
  • kokt potatis

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°. Gnid in gäddan med rejält med salt och peppar, även på insidan av fisken. Fyll gäddan med vitlöksklyftorna och lägg den i en smord, ugnssäker form. Lägg de vitlöksklyftor som inte får plats runt omkring. Hyvla över smöret med en osthyvel.
  2. Stek gäddan i 1- 1 1/2 timme i ugnen. Känn med en gaffel när köttet släpper benet ordentligt. servera genast med riven pepparrot, hårdkokt hackat ägg och kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept