Vitlöksbröd

Vitlöksbröd
Foto: TV4

Att fylla bröd med vitlökssmör och sedan värma är väl inte så märkvärdigt – fast väldigt gott! Det här är en perfekt inledning på en måltid eller ett gott tillbehör till en god varmrätt.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 baguette
  • 50 g smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad persilja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 4 folieark

Gör så här

  1. Låt smöret stå framme så att det blir mjukt. Klipp persiljan fint och rör ner i smöret. Pressa ner vitlöksklyftorna och krydda med salt och peppar och rör om noga. Sätt ugnen på 275°.
  2. Dela baguetten först längs med och sedan i fyra delar. Bre varje del med lite av vitlökssmöret. Lägg ihop över- och underdel. Bred ut foliearken. Lägg en fylld baguettebit på varje ark och slå in. Hit kan du förbereda.
  3. Lägg in paketen i ugnen i 5–8 minuter. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept