Vitlök - och basilikasill

Abba Vitlök- och basilikasill variant
Foto: Köket

Vitlök - och basilikasill

8 ingredienser

5 m + vila i kyl

En mjuk och krämig sill med smak av vitlök och basilika - kan det bli bättre? Passar perfekt på sillbordet både till nationaldagen, midsommar och jul.... eller varför inte en helt vanlig sommardag?

Abba 5-minuterssill
Abba 5 minuters sill hela filéer 2021

Abba 5-minuterssill

Lägg in egen sill på bara 5 minuter - lika god till krämig sill eller med klar lag.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Abba 5-minuterssill hela filéer
  • 1 kruka färsk basilika
  • 3 dl crème fraîche
  • 1 msk majonnäs
  • 0,5 limefrukt, pressad samt rivet skal
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 krm havssalt
  • 0,5 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Plocka upp sillbitarna och låt dem rinna av lite. Skär sillen i centimetertjocka bitar.
  2. Hacka basilikan grovt.
  3. Blanda crème fraiche, majonäs, lime, vitlök, salt och peppar i en bunke.
  4. Varva sill, basilika och crème fraicheblandningen i en burk. Sätt på lock och låt stå minst ett dygn i kyl före servering.
TIPS!
Bra val med Abba!
Klimatstämpel felix

Bra val med Abba!

Vi har även beräknat klimatavtryck på vår sill - se vår stämpel "lågt klimatavtryck" på förpackningen!

Läs mer