Vit sparris med sojamarinerad forellrom

30 m
4
30 m
4

Du behöver

  • 12 vita sparrisar
  • 2 msk socker
  • 1 msk smör
  • 1 citron
  • 1 tsk salt
  • 3 dl vatten
  • 4 msk forellrom
  • 1 dl japansk soja
  • 4 cm ingefära
  • 1 dl yuzujuice
  • tabasco
  • 4 msk crème fraiche
  • 3 äggulor
  • 2 msk soja
  • daikonkrasse, garnering

Gör så här

  1. Skala sparris och värm lagen med socker, citron, smör, salt och vatten.
  2. Lägg i sparrisen i lagen och låt koka försiktigt i kastrull eller i ugn i ca 10 minuter.
  3. Värm äggula och crème fraiche tillsammans med 2 msk soja och koka ihop till en tjock ”hollandaise”, smaka av med yuzu och tabasco.
  4. Marinera forellrommen med 1 dl soya och riven ingefära. Servera varmt.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept