Vit pizza med sparris och parmesan

Vit pizza med sparris och parmesan
Foto: Rickard Rönnerstam

Vit pizza med sparris och parmesan

Av: Håkan Johansson

Från: Nyhetsmorgon

9 ingredienser

20 m

Bättre pizza än såhär blir det inte! Pizzan känns både fräsch och lyxig med den tunt skivade sparrisen och salta parmesanosten.

Recept på Håkan pizzadeg hittar du här!

Ingredienser

portioner
  • 1 pizzadeg, sats
  • 300 g grön sparris, färsk
  • 2 schalottenlökar
  • 200 g parmesanost
  • 3 dl crème fraîche
  • olivolja
  • havssalt
  • svartpeppar, nymalen
  • ev 1 citron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 300 grader eller så högt det går. Lägg en pizzasten på ett galler i mitten av ugnen.
  2. Forma degbitarna till runda pizzabottnar. Hyvla sparrisen i långa remsor med en potatisskalare. Skiva löken tunt och riv parmesanosten.
  3. Bred 3 msk crème fraiche på en botten. Strö över parmesan. Lägg på lök och sparris.
  4. Kontrollera att ugnen är varm och sätt på grillfunktionen. Baka pizzan ca 5 minuter - den ska få rejält med färg. Ringla lite olja på kanten av pizzan och strö över mer parmesan. Salta och peppra. Servera
  5. gärna med citronklyftor.