Vit kladdkaka med clementin och mynta

30 m
6
Från Nyhetsmorgon

En lite annorlunda kladdkaka med smak av clementin. Du kan vara lugn, det är bara skalet som ska vara med. Inga inlagda clementinhalvor! Dekorera med extra zest och mynta och den här kommer att göra succé.

7 november 2015
Visa mer
30 m
6

Du behöver

  • 100 g smör, smält
  • 100 g vit choklad
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 clementin eller mandarin, zesten (skalet)

Till servering

  • mynta
  • 1 clementin, zest
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och tillsätt i det smälta smöret. Ta bort från plattan och rör försiktigt men noggrant ihop smöret med chokladen.
  3. Vispa ägg och socker poröst. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.
  4. Blanda äggblandningen med de torra ingredienserna. Vänd ned smöret och chokladen och blanda ordentligt.
  5. Riv med lätt hand skalet från en clementin ned i smeten och blanda.
  6. Smöra och bröa en form, tillsätt smeten och baka i ugnen i ungefär 25 minuter.
  7. Ta ut kakan och låt den svalna ordentligt innan servering.
  8. Dekorera med mynta, clementinzest och florsocker.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept