Vit chokladtryffel med passionsfrukt

30 m + 6 h
30 tryfflar

Tryffel går att variera i det oändliga! Här är en lite fräschare variant, där färsk passionsfrukt får ge härlig smak åt en riktigt krämig tryffel med vit choklad. Vill du drömma dig bort till Karibien, rulla tryffeln i rostad kokos i stället. /Sara

Spela klippet för att se hur du formar snygga tryffelägg med hjälp av en sked.

2 december 2015
Visa mer
30 m + 6 h
30 tryfflar

Du behöver

  • 250 g vit choklad
  • 25 g smör
  • 3 passionsfrukter
  • 1,25 dl vispgrädde
  • 1 msk glykos
  • 2 dl florsocker eller rostad kokos

Gör så här

  1. Gröp ur tre passionsfrukter ner i en kastrull.
  2. Häll i grädde och glykos. Låt koka upp.
  3. Hacka chokladen. Skär smöret i tärningar. Lägg chokladen och smöret i en bunke. Häll sedan den varma passionsfruktsgrädden genom en finmaskig sil över chokladen och smöret. Kärnorna och fruktköttet från passionsfrukten ska bli kvar i silen.
  4. Låt chokladen och smöret smälta och vänd sedan ihop allting med en värmetålig slickepott till en slät kräm – kör med stavmixer om det behövs.
  5. Täck med plastfolie direkt mot tryffelns yta och låt bunken stå i rumstemperatur i minst 6 timmar.
  6. När tryffeln har fått stå till sig och är rumstempererad är den extra lätt att forma. Forma tryffeln till små ägg med hjälp av en liten sked som du doppar i varmt vatten och torkar av mellan varje ägg.
  7. Häll upp florsocker eller rostad kokos i en djup tallrik. Vänd tryffeläggen i florsockret eller kokosen så att de täcks runtom.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept