Vit chokladpannacotta med vaniljkokta vinteräpplen

Vit chokladpannacotta med vaniljkokta vinteräpplen
Foto: TV4
Roy Fares 2016
Roy Fares 2016

Vit chokladpannacotta med vaniljkokta vinteräpplen

9 ingredienser

30 m + tid i kyl

Pannacotta på vit choklad, toppad med vinteräpplen kokta i vitvinsglögg, vanilj och stjärnanis. Det blir ett perfekt avslut på en nyårsmiddag!

Här hittar du hela Kökets nyårsmeny!

Ingredienser

portioner7 - 8

Pannacotta

  • 300 g vit bakchoklad
  • 3 gelatinblad
  • 800 g grädde [8 dl]

Vitvinsglöggkokta vinteräpplen

  • 1,5 gelatinblad
  • 5 vinteräpplen
  • 400 g vitvinsglögg
  • 1 vaniljstång
  • 3 stjärnanis
  • 100 g strösocker

Gör så här

Pannacotta

  1. Hacka choklad och lägg i en skål. Blötlägg gelatinblad i kallt vatten. Väg upp grädden i en kastrull och koka upp. Häll grädden över den hackade chokladen. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i blandningen, mixa med en stavmixer till en slät pannacotta.
  2. Fyll 7-8 serveringsglas med cirka 1,5 dl pannacotta i varje. Låt stelna i kylen minst 3 timmar. Det går bra att förbereda några dagar innan och ha i frysen.

Vitvinsglöggkokta vinteräpplen

  1. Lägg gelatinblad i kallt vatten. Skala och tärna äppelbitarna.
  2. Koka upp glögg med vaniljstång, strösocker och stjärnanis. Lägg i äppelbitarna och låt sjuda i 10 minuter.
  3. Lyft ur äppelbitarna och lägg i gelatinbladen i lagen. Låt lagen svalna och blanda i äpplena. Lägg ett lager med äpplen och lag på varje pannacotta när dom stelnat och ställ in i kylen.