Vit chokladmousse med granatäpple och mörk choklad

75 m
6
Vit chokladmousse med granatäpple och mörk choklad
Foto: TV4

Len och god chokladmousse toppad med snygga granatäpplekärnor och riven mörk choklad.

Dryck: Moscato d’Asti, Italien

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

15 november 2016
Visa mer
75 m
6

Du behöver

  • 2 dl vispgrädde
  • 150 g vit choklad
  • 1 ägg
  • 1 dl kvarg
  • 1-2 granatäpplen, till garnering
  • 20 g mörk choklad, till garnering

Gör så här

  1. Vispa grädden.
  2. Smält chokladen på svag värme i vattenbad, låt chokladen bara smälta och inte stå kvar över värmen.
  3. Vispa upp ägget och tillsätt den smälta chokladen, under kraftig omrörning. Blanda ner kvarg och efter det den vispade grädden. Rör om försiktigt.
  4. Skala granatäpplena och lägg kärnorna i botten av dessertskålarna. Häll över den vita chokladmoussen. Låt stå i kylskåpet i 60 minuter.
  5. Toppa med granatäpplekärnor och riven mörk choklad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept