Roy Fares 2016 Från Mitt kök

Vit chokladmousse med citron- och jordgubbskompott

30 m + 2 h
8
Vit chokladmousse med citron- och jordgubbskompott
Foto: TV4
30 m + 2 h
8

Du behöver

Vit chokladmousse

  • 400 g grädde (4 dl)
  • 200 g vit choklad
  • 2 dl smetana, rumstempererad
  • 0,5 citron, zest

Jordgubbskompott

  • 500 g jordgubbar
  • 50 g vatten (0,5 dl)
  • 2 st citroner
  • 120 g strösocker (1,5 dl)
  • färsk mynta

Gör så här

  1. Vit chokladmousse
    Vispa grädde till lösvispad konsistens.
  2. Smält chokladen över ett vattenbad eller försiktigt i mikron.
  3. Blanda i den smälta vita chokladen i smetanan och blanda, tillsätt grädde och rivet citronzest och blanda till en len och fin mousse.
  4. Fyll önskade glas med mousse och stoppa in i kylen minst 2 timmar.
  5. Jordgubbskompott
    Skölj, snoppa och dela jordgubbarna i 4 bitar. Lägg jordgubbarna i en kastrull tillsammans med vatten, citronsaft, strösocker och lite finhackad färsk mynta.
  6. Låt sjuda i 10 minuter, ta av från plattan och ställ åt sidan. Låt svalna helt.
  7. Toppa chokladmoussen med kompott precis innan servering. Enjoy!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept