Vit chokladmousse med champagnemarinerade hallon och havreflarn

4 - 6
Vit chokladmousse med champagnemarinerade hallon och havreflarn
Foto: Catarina König
4 - 6

Du behöver

Vit chokladmousse

  • 150 g vit choklad, smält över vattenbad
  • 1 ägg, uppvispat
  • 2 dl grädde, vispad
  • 1 dl kesella, 10 %

Champagnemarinerade hallon

  • 250 g frysta hallon, tinade
  • 0,5-0,75 dl champagne el mousserande vin
  • 0,5 msk strösocker
  • citronmeliss

Servering

  • 8-12 havreflarn (2 havreflarn/glas)

Gör så här

  1. Hacka ner och smält chokladen försiktigt i en kastrull. Är du osäker och inte känner din spis – kör över vattenbad. Låt den inte bli allt för varm, bara precis smälta.
  2. Vispa grädden tjock och fluffig, ställ åt sidan.
  3. Vispa upp ett helt ägg med elvisp riktigt fluffigt. Vispa samtidigt försiktigt ner den smälta chokladen successivt. Rör i kesellan och vänd till sist ner grädden. Ställ in i kylskåpet en stund medan havreflarnen krossas.
  4. Mortla som jag gör eller krossa havreflarnen grovt i en platspåse.
  5. Fördela krosset i botten på t ex champagneglas. Mät sedan upp den vita chokladmoussen jämnt i alla glas. Ställ svalt minst en timme innan den toppas med de champagnemarinerade hallonen.
  6. Häll upp de tinade hallonen i en skål. Strö över socker och toppa med champagne. Låt marinera till servering (ca 15-20 min) Rör inte för mycket, man vill försöka bevara bären hela!
  7. Servering
    Ta ut glasen med den härliga moussen som fått stelna till lite. Lägg på champagnemarinerade hallon (men låt överflödig vätska få rinna av lite). Toppa nyårskreationen med lite citronmeliss!
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Catarinas vinnarbok

Varje Dag Är En Fest – Vinnare Av Sveriges Mästerkock 2016 Läs mer

Fler goda recept