Vissi D’arte (Tosca) - flarn

20 kakor
Vissi D’arte (Tosca) - flarn
Foto: TV4

Vem älskar inte Tosca. Operan alltså. Och vem älskar inte Tosca. Kakan alltså. Och det var när jag skulle baka dem och grädden var slut som jag kom att tänka på det första man kommer att tänka på när grädde är slut hemma... Baileys. Och det vart ett genidrag. Den stingsliga whiskeysmaken tillsammans med den söta mandeln. Det gäller bara att ha is i magen och våga låta dem stå inne i ugnen liiiite längre än vad man tror, så att de blir sådär härligt krispiga... /Rickard

Detta är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

28 maj 2015
Visa mer
20 kakor

Du behöver

  • 75 g smör
  • 15 g havregryn
  • 60 g mjöl
  • 0,25 tsk bakpulver
  • 90 g strösocker
  • 2 msk sirap
  • 2 msk baileys
  • 30 g mandel, hackad
  • choklad

Gör så här

  1. Smält smöret.
  2. Tillsätt havregryn, vetemjöl, bakpulver, strösocker, sirap och baileys.
  3. Låt koka upp och tillsätt slutligen 30 g hackad mandel.
  4. Klicka ut tunt, tunt på plåt i bröad, hjärtform av metall och grädda ca 4-7 min i ca 180 grader. Inte för länge, för vi vill fortfarande ha dem sega.
  5. Måla t.ex. en G-klav med smält choklad på varje kaka.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept