Vintrig pastagratäng med bacon och purjolök

45 m
4
Vintrig pastagratäng med bacon och purjolök
Foto: TV4
Från Mitt kök

Smörstekt purjolök och bacon och generöst med parmesanost ger denna pastagratäng en mustig smak.

26 november 2015
Visa mer
45 m
4

Du behöver

  • 500 g farfalle, eller annan kort pasta
  • 3 msk smör
  • 4 msk mjöl
  • 8 dl mjölk
  • 100 g riven parmesan
  • 140 g bacon, grovt strimlad
  • 1 purjolök, strimlad
  • 2 klyftor vitlök, fint hackade
  • 1 kruka timjan
  • parmesan, till servering
  • blandad sallad, till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka pastan enligt bruksanvisning men häll av den när det är 3 minuter kvar på koktiden.
  3. Stek bacon krispigt, sänk till mellanvärme, tillsätt i purjolök, vitlök, hackad timjan och smör. Stek tills löken mjuknar. Blanda då i mjölet,och häll sedan under konstant vispning i mjölken, lite åt gången, så att såsen tjocknar.
  4. Salta försiktigt och peppra rikligt. Stäng av värmeplattan och tillsätt riven parmesan.
  5. Blanda såsen med pastan och häll blandningen i en ugnsäker form. Toppa med riven parmesan och gratinera i ca 20 min.
  6. Servera och njut tillsammans med en fräsch sallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept