Vintersallad med grillade päron och getost

Vintersallad med grillade päron och getost
Foto: Stephanie Bjelkstam
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Vintersallad med grillade päron och getost

9 ingredienser

20 m

Enkel men elegant sallad med grillade päron, smulad getost, hasselnötter och vattenkrasse.

Ingredienser

portioner
  • 100 g mâchesallad
  • 3 dl vattenkrasse
  • 4 fasta päron
  • 200 g getost
  • 2 dl hasselnötter, rostade
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • rökt paprikapulver

Gör så här

  1. Skär päronen i tunna skivor och lägg på ett fat eller en plåt. Salta och peppra. Ringla över olivolja och blanda om. Grilla päronen i en torr grillpanna, några minuter på varje sida tills de får fin färg.
  2. Varva machésallad, vattenkrasse, grillade päron, smulad getost och rostade hasselnötter. Ringla över lite mer olivolja och pudra över med rökt paprikapulver.