Systrarna Eisenmans banankaka

Systrarna Eisenmans banankaka
Foto: Roland Persson

Du behöver

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 bananer
  • 1 dl gräddfil
  • 0.5 dl starkt chai-te
  • 4 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 krm malen kryddnejlika

Glasyr

  • 3 dl florsocker
  • ca 3 msk vatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en avlång brödform.
  2. Smält smöret och låt svalna. Vispa socker och ägg poröst och rör sedan i smöret.
  3. Mosa bananerna och blanda ner i smeten tillsammans med gräddfil och kallt te.
  4. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
  5. Häll smeten i formen och grädda i ca 45 minuter. Kakan är färdig när den släpper från kanten och en provsticka är torr.
  6. Blanda florsocker och vatten till en tjockflytande smet och bred glasyren över kakan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept