Pepparkakscheesecake

2 december 2010
Pepparkakscheesecake
Foto: Roland Persson

Pepparkakscheesecake är godast om den får stå i kylen över natten. Perfekt när man vill kunna förbereda!

Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

Pepparkaksbotten

  • 25 st pepparkakor
  • 75 g smält smör

Cheesecakefyllning

  • 800 g philadelphiaost eller annan cream cheese
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 0,5 tsk malen kryddnejlika
  • 4 st ägg
  • 10 st pepparkakor, ca

Glasyr

  • 100 g philadelphiaost eller annan cream cheese
  • 1 dl florsocker

Dekoration

  • Några pepparkakor

Gör så här

  1. Pepparkaksbotten
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kör ca 25 pepparkakor och smör i en matberedare.
  3. Tryck ut blandningen i botten på en bakform med löstagbar kant och kyl medan fyllningen görs.
  4. Cheesecakefyllning
    Rör ihop cream cheese och socker.
  5. Blanda i vetemjöl, vaniljsocker, salt och kryddor och rör till en slät smet.
  6. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.
  7. Häll hälften av smeten i formen. Grädda i 15–20 minuter eller tills kakan har stelnat något.
  8. Lägg försiktigt ut ca 10 pepparkakor och fyll på med resten av smeten.
  9. Grädda i ytterligare 35–40 minuter i nedre delen av ugnen.
  10. Låt kakan kallna helt och lossa den försiktigt ur formen med en kniv. Kakan är godast om den får stå i kylen över natten.
  11. Blanda ihop ingredienserna till glasyren. Bred den över kakan. Dekorera med pepparkakor.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Baktillbehör från kända varumärken

Baktillbehör Se fler

Fler goda recept