Fluffig polkagrispaj

Fluffig polkagrispaj
Foto: Roland Persson

Elegant och god frusen paj med den fantastiska kombinationen choklad och polkagrisar! Recept från Systrarna Eisenmans kokbok Vinterns söta.

15 december 2010
Visa mer
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

Pajdeg

  • 20 små kakor med chokladsmak
  • 2 msk kakao
  • 25 g smält smör eller margarin
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk marschmallowfluff
  • droppar pepparmyntsolja
  • droppar röd karemellfärg
  • 1 dl polkagrisar + några till dekorering

Chokladsås

  • 125 g mörk choklad
  • 75 g smör
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl sirap
  • 1 nypa salt
  • 0,5 dl vatten

Gör så här

  1. Kör kakor, kakao och smör i en matberedare.
  2. Tryck ut smulblandningen i en pajform med höga löstagbara kanter. Ställ in i frysen.
  3. Vispa grädden och blanda försiktigt med marshmallow fluff och några droppar pepparmyntsolja eller efter smak.
  4. Lägg ungefär en tredjedel av krämen i en separat skål och ställ åt sidan.
  5. Krossa polkagrisarna i en mortel. Blanda ner i den större mängden kräm.
  6. Ta ut pajformen ur frysen och bred ut krämen i pajskalet.
  7. Ta resterande kräm och blanda i några droppar karamellfärg. Klicka ut den röda krämen över den vita i formen.
  8. Gör med en kniv ett virvlande mönster i krämen.
  9. Ställ in pajen i frysen i minst 5 timmar. Ta fram den 10-15 minuter innan den ska serveras. Dekorera med polkagrisar.
  10. Blanda ihop ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull. Koka upp och rör tills all choklad har smält.
  11. Låt småsjuda i ca 10 minuter eller tills såsen blivit tjock och glansig.
  12. Servera såsen varm eller kall till pajen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept