Vinmarinerad kassler med svamp

Vinmarinerad kassler med svamp
Foto: TV4

Kasslern får fin smak av att marinera i vin över natten. Servera gärna pressad potatis till.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 10 kasslerkotletter
  • hackad persilja
  • Marinad:
  • 3 dl rosévin
  • 0,25 dl rapsolja
  • 0,25 dl kinesisk soja
  • 1 tsk smulad timjan

Stuvning:

  • ca 250 g kantareller eller champinjoner
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • salt och peppar
  • 2-3 dl grädde
  • 2 msk svart vinbärsgelé
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Lägg kasslerskivorna på ett fat. Blanda marinaden och slå den över. Täck med plast och ställ fatet i kylen till nästa dag.
  2. Fräs svampen i smöret tills all vätska försvunnit. Pudra över mjöl, krydda och slå på grädden. Koka sakta 15-20 minuter. Smaka av med gelé.
  3. Stek de avrunna kotletterna i smör i en panna. Lägg upp dem och slå svampstuvningen över. Strö på persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept