Vinkokt kyckling med sparris och parmesan

koket.se
Vinkokt kyckling med sparris och parmesan
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Vinkokt kyckling med sparris och parmesan

14 ingredienser

30 m

Läcker kycklinggryta med vitt vin och örter. Serveras med kokt sparris och parmesan.

Se Paolo Roberto laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 kycklingfiléer
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 hel torkad peperoncino (chilifrukt)
  • 4 msk olivolja
  • 1,5 dl vitt vin
  • 1 msk färsk rosmarin
  • 0,5 dl färsk timjan
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 300 g grön sparris
  • 2 msk smör, smält
  • 1 dl parmesan, flagor

Gör så här

  1. Skiva kycklingfiléerna på längden så att varje filé ger två skivor. Salta och peppra på båda sidor.
  2. Hacka lök. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Lägg i kycklingskivor, lök och en hel peperoncino och fräs i tre till fyra minuter, tills kycklingen är gyllenbrun. Ta ut och kasta peperoncino.
  3. Häll i vin och tillsätt sedan rosmarin och hackad timjan. Låt hälften av vinet ånga in, smaka av med salt och peppar. Sänk värmen och låt allt puttra i fem till åtta minuter.
  4. Skär av den nedersta, träiga delen av sparrisen och koka i lättsaltat vatten tills den mjuknat men fortfarande är spänstig. Låt sparrisen rinna av ordentligt, skeda över lite smör och toppa med parmesanflagor. Servera tillsammans med kycklingen.