Vinkokt kyckling med sparris och parmesan

30 m
4
Vinkokt kyckling med sparris och parmesan
Foto: TV4
Från Mitt kök

Läcker kycklinggryta med vitt vin och örter. Serveras med kokt sparris och parmesan.

7 maj 2015
Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 2 kycklingfiléer
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 hel torkad peperoncino (chili)
  • 4 msk olivolja
  • 1,5 dl vitt vin
  • 1 msk färsk rosmarin
  • 0,5 dl färsk timjan
  • olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 300 g färsk grön sparris
  • 2 msk smält smör
  • 1 dl parmesanflagor

Gör så här

  1. Skiva kycklingfiléerna på längden så att varje filé ger två skivor. Salta och peppra på båda sidor.
  2. Hacka lök. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Lägg i kycklingskivor, lök och en hel peperoncino och fräs i tre till fyra minuter, tills kycklingen är gyllenbrun. Ta ut och kasta peperoncino.
  3. Häll i vin och tillsätt sedan rosmarin och hackad timjan. Låt hälften av vinet ånga in, smaka av med salt och peppar. Sänk värmen och låt allt puttra i fem till åtta minuter.
  4. Skär av den nedersta, träiga delen av sparrisen och koka i lättsaltat vatten tills den mjuknat men fortfarande är spänstig. Låt sparrisen rinna av ordentligt, skeda över lite smör och toppa med parmesanflagor. Servera tillsammans med kycklingen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept