Vinkokt kalvstek med rotsaker

Vinkokt kalvstek med rotsaker
Foto: TV4

Köttet kan med fördel kokas i god tid. Låt det i så fall svalna i buljongen. Värm köttet och koka grönsakerna strax före serveringen.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 1 kg kalvstek med ben
  • 2,5 dl torrt vitt vin
  • 5 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • salt
  • 8 svartpepparkorn
  • 2 stora morötter
  • 1 klyfta rotselleri
  • 1 purjolök

Gör så här

  1. Lägg köttet i en gryta, slå på vin och vatten och smula ner buljongtärningen. Koka upp, skumma ytan, lägg i pepparkornen och salta efter smak.
  2. Koka sakta under lock ca 1 timme, eller tills köttet lätt kan lossas från benen. Ta upp köttet och håll det varmt under folie.
  3. Strimla grönsakerna och koka dem ca 5 minuter i buljongen. Ta upp dem med hålslev. Koka ihop buljongen på hög värme utan lock. Skiva köttet, slå skyn över och servera med grönsakerna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept