Vinbräserad kyckling med chèvretoast

Vinbräserad kyckling med chèvretoast
Foto: TV4

Bräsera kycklingen i vitt vin och servera den med en saftig chèvretoast. Kokt ris smakar gott till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 800 g kycklingdelar
  • smör att steka i
  • 12 små schalottenlökar
  • 200 g smör
  • 1 ask cocktailtomater
  • salt och malen vitpeppar

Chèvretoast:

  • 4 rejäla skivor chèvre
  • 4 skivor baguette
  • solrosskott eller krasse

Till servering:

  • kokt ris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Bryn kycklingdelarna i smör så att de får fin färg. Krydda med salt och peppar och låt dem eftersteka i ugnen i 8-10 minuter.
  2. Skala schalottenlökarna och dela dem i halvor. Koka upp vinet i en traktörpanna och lägg i lökarna. Sjud dem mjuka. Tillsätt smör, salt och peppar. Dela cocktailtomaterna i halvor och lägg i såsen. Låt dem bli varma. Servera såsen till kycklingen.
  3. Chèvretoast: Höj värmen i ugnen till 250°. lägg en skiva chèvre på varje brödskiva. Ställ in i ugnen under några minuter och låt dem få fin färg.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept