Vinägerinkokt lax

Vinägerinkokt lax
Foto: Zeta

Vinägerinkokt lax

9 ingredienser

45 m + 1 dygn

Inkokt lax med dill och vinäger. Perfekt bjudrätt på buffén.

Zeta vitvinsvinäger
Zeta vitvinsvinäger NY

Zeta vitvinsvinäger

Lagrad på fat av er och lärkträ och har en syrahalt på hela 7,1% vilket garanterar den goda kvaliteten.

Läs mer

Ingredienser

portioner8 - 10 bufféportioner
  • 800 g laxsida (mittbiten)

Lag

  • 2 dl Zeta vitvinsvinäger (ekologisk)
  • 1,5 dl strösocker
  • 7 dl vatten
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • 2 dillkvistar
  • 1 tsk salt

Servering

  • salladsmix

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda ingredienserna till lagen och koka upp. Dra kastrullen åt sidan.
  3. Lägg laxsidan med skinnsidan ner i en ugnsform och häll över lagen. Sätt över aluminiumfolie och baka laxen till en innertemperatur av 48 grader.
  4. Ta ut laxen och ta av folien. Låt den svalna i lagen. Kyl laxen i lagen till dagen efter.
  5. Ta upp laxen ur lagen och lägg den på ett serveringsfat och garnera med späda sallatsblad. Servera gärna med sardellmajonnäs och picklade grönsaker.
TIPS!
Tips från Zeta!
Olivolja – vad ska användas till vad?

Tips från Zeta!

Så väljer du rätt sorts olivolja!

Läs mer