Viltskavsgryta med pasta

Viltskavsgryta med pasta
Foto: TV4

Vilt-, älg- och renskav är en perfekt grund i en snabblagad gryta. Praktiskt att ha hemma i frysen inför de snabblagade måltiderna.

11 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 250 g viltskav
  • smör till stekning
  • 1 gul lök
  • salt och malen vitpeppar
  • 50 g färska champinjoner
  • 200 g matlagningsgrädde

Till servering:

  • 4 portioner pasta
  • hackad persilja
  • 0,5 dl lingon

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på paketet
  2. Skala och hacka löken. Bryn viltskaven på hög värme, ställ sedan köttet åt sidan och fräs löken. Häll kött och lök i en gryta, krydda med salt och peppar. Fräs svampen och blanda ner den i grytan, tillsätt grädden och låt koka ihop några minuter.
  3. Servera grytan genast tillsammans med pasta, lingon och persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept