Viltgryta med rönnbärsgelé

Viltgryta med rönnbärsgelé
Foto: TV4

Har du älgkött i frysen? Och kanske svamp? Då kan du passa på att laga en härligt mustig gryta med smak av rönnbär i såsen. Grytan kan även lagas av nöt- eller kalvkött. Servera med kokt ris, pasta eller kokt potatis.

13 augusti 2009
Visa mer

Du behöver

  • 500 g innanlår av älg
  • 3 gula lökar
  • 2 morötter
  • 2 msk smör
  • 250 g svamp
  • 1,5 dl buljong
  • 1,5 dl grädde
  • rönnbärsgelé
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 liten knippa persilja

Gör så här

  1. Skala och ansa lök och morot. Hacka löken grovt. Slanta morötterna. Ansa svampen och dela den i jämnstora bitar. Låt den svettas i måttligt varm stekpanna tills vätskan kokat bort. Öka värmen, lägg i smör och fräs svampen. Ta upp och ställ åt sidan. Fräs lök och morot i smöret. Lägg över lök och morot i en gryta.
  2. Skär köttet i jämnstora kuber. Bryn köttet i omgångar och lägg över i grytan. Häll på buljongen och grädden. Låt koka under lock i 25 minuter. Hacka persiljan.
  3. Lägg i svampen, rör ner gelén och krydda med salt och peppar. Låt koka ytterligare 10 minuter. Strö över finhackad persilja före serveringen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept