Viltgryta med kantareller

Viltgryta med kantareller
Foto: TV4

Naturligtvis kan älgköttet i receptet bytas ut mot annat vilt, eller även mot nötkött. Kokt, pressad potatis eller ris passar utmärkt till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g grytbitar av älg
  • 10 steklökar
  • smör att steka i
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl porter
  • 3 dl mörk oxbuljong
  • 2 tsk tomatpuré
  • 5 enbär
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 liter färska kantareller
  • Till garnering:
  • bladpersilja

Gör så här

  1. Skär köttet i kuber. Skala steklökarna och fräs dem i smör. Lägg över i en gryta. Bryn köttet i omgångar och krydda med salt och peppar. Lägg över köttet i stekgrytan, pudra över med vetemjöl och rör om noga.
  2. Vispa ur pannan med öl och häll över köttet i grytan. Häll på buljongen och tillsätt enbär, soja och lingonsylt. Låt grytan koka under lock ca 20 minuter.
  3. Låt kantarellerna svettas i måttligt varm stekpanna tills vätskan kokat bort. Öka värmen, lägg i smöret och fräs en stund. Vänd ner svampen i grytan och låt den koka med de sista minuterna av koktiden. Garnera rätten med persilja strax före servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept