Viltgryta ”Bourguignon”, säsongens rotfrukter och lingon-crème fraiche

Viltgryta ”Bourguignon”, säsongens rotfrukter och lingon-crème fraiche

Av: Jonas Lundgren

Från: Nyhetsmorgon

15 ingredienser

En mustig gryta med höstkänsla. Högrev och rotsaker får smak av lingon och rödvin.

Ingredienser

  • 500 g högrev (av renkött, Viltkött)
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta klyfta vitlök
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 purjolök
  • 1 dl viltfond
  • 3 dl vatten
  • 1 dl rött vin
  • 1 msk vetemjöl
  • 6 champinjoner
  • 2 msk persilja
  • 1 lagerblad
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl lingon

Gör så här

  1. Skär högreven i 3 cm stora bitar. Skär grönsakerna i tärningar.
  2. Hacka lök och vitlök
  3. Stek köttet, grönsakerna och champinjonerna gyllenbruna i en gryta.
  4. Tillsätt löken och vitlöken på slutet och häll över vin, vatten och viltfond, lagerbladet och strö över mjölet.
  5. Låt grytan sjuda långsamt ca 1 timme tills köttet är helt mört
  6. Smaka av med salt och peppar
  7. Blanda crème fraîche och lingon och lägg ovanpå grytan. Strö hackad persilja på toppen.