Viltgryta

Viltgryta
Foto: TV4

Till viltgryta kan du använda grytbitar av älg, hjort eller ren, du kan även blanda olika sorters viltkött. Servera gärna med pasta.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1-1,5 kg grytbitar av älg el annat vilt
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 flaska rött vin ( 75 cl)
  • 1 msk enbär
  • 2 msk tomatpuré
  • 15-20 smålökar
  • 1 liter blandsvamp
  • 3 msk smör

Gör så här

  1. Skär köttet i ca 3 cm stora kuber. Skala och hacka löken grovt. Skala och finhacka vitlöken. Krossa enbären i mortel. Bryn köttet väl runt om.
  2. Fräs löken och vitlöken i smör. Vispa ut tomatpurén i vinet, sätt till enbären och 1 1/2 tsk salt och ta några rejäla tag med pepparkvarnen. Häll i vinet och kryddorna i grytan. Låt det småkoka några minuter innan du lägger i köttet. Koka upp, lägg på locket och sjud på ganska stark värme i ca 2 timmar eller tills köttet känns mört.
  3. Skala smålökarna och bryn dem lätt i smör. Rensa och fräs svampen lätt. Låt lökarna och svampen koka med i grytan de sista 45 minuterna. Servera gärna med pasta.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept