Viltgräddsås

Viltgräddsås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Viltgräddsås

10 ingredienser

Smörstekta medaljonger, helstekta ytterfiléer, ugnsbakade stekar och möra, grillade filébitar...Välj själv till vilka av dina favoritbitar från vilt som du vill servera den läckra såsen till.

Ingredienser

portioner
  • 6 dl brun viltfond
  • 3 dl grädde
  • 60 g smör
  • 1 dl vetemjöl, knappt
  • 1,5 msk torkad grönpeppar
  • 1 msk vinbärsgelé
  • 2 tsk enbär, krossad
  • 1 tsk timjan
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan och rör ner mjölet. Sätt tillbaka kastrullen på värmen. Krydda med grönpeppar, enbär och timjan.
  2. Tillsätt fonden under vispning och häll därefter i grädden.
  3. Låt såsen sjuda under omrörning i 15 minuter. Smaksätt med gelén, salt och peppar. Sila.