Viltgräddsås

Viltgräddsås
Foto: TV4

Smörstekta medaljonger, helstekta ytterfiléer, ugnsbakade stekar och möra, grillade filébitar...Välj själv till vilka av dina favoritbitar från vilt som du vill servera den läckra såsen till.

11 juni 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 6 dl brun viltfond
  • 3 dl grädde (valfri fetthalt)
  • 60 g smör
  • 1 dl vetemjöl, knappt
  • 1,5 msk torkad grönpeppar
  • 1 msk vinbärsgelé
  • 2 tsk krossad enbär
  • 1 tsk timjan
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan och rör ner mjölet. Sätt tillbaka kastrullen på värmen. Krydda med grönpeppar, enbär och timjan.
  2. Tillsätt fonden under vispning och häll därefter i grädden.
  3. Låt såsen sjuda under omrörning i 15 minuter. Smaksätt med gelén, salt och peppar. Sila.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept