Viltfågelsallad

Viltfågelsallad
Foto: TV4

Oavsett vilken viltfågel som används blir rätten exklusiv. I dag måste vi odla "viltfågel" eller importera för att över huvud taget kunna sätta fågeln på matsedeln.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 3 ripor
  • salt och malen svartpeppar
  • olika sallatssorter
  • 2 fasta päron
  • 3 msk smör
  • Dressing:
  • 1 msk fruktig vinäger
  • 1 dl rapsolja
  • salt och malen svartpeppar
  • 0,5 dl färska lingon

Gör så här

  1. Värm ugnen till 275°. Ta ur riporna, spara lever och hjärta till ett annat tillfälle. Krydda fåglarna med lite salt och peppar inuti och bind upp dem till en jämn form.
  2. Stek fåglarna hastigt i smör i en gjutjärnspanna. Efterstek dem sedan färdigt i ugnen i ca 15 minuter. Skär ut brösten och låren. Skär köttet i tunna vackra skivor och håll dem varma.
  3. Skär päronen i tunna skivor och lägg upp dem och sallatsbladen vackert på tallrikar. Vispa ihop dressingen och lägg ner lingonen. Fördela fågelskivorna på salladen och droppa dressingen över. Servera genast, medan fågelköttet är ljummet.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept