Viltbiffar med pepparrotssås och kantareller

Viltbiffar med pepparrotssås och kantareller
Foto: TV4

Den här rätten kan lagas av färs från vilket vilt som helst. Fläskfärsen hjälper till att hålla biffarna saftiga, eftersom viltkött oftast inte är så fett. Även nötfärs kan användas.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 700 g viltfärs
  • 100 g fläskfärs
  • 2 msk vatten
  • 1 gul lök
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 liter färska kantareller
  • smör att steka i
  • Pepparrotssås:
  • 3 dl kycklingbuljong
  • 2 dl grädde
  • 1 msk nyriven pepparrot

Gör så här

  1. Skala löken och riv den fint ner i färsen. Arbeta in lök, vatten, salt och peppar till en smidig färs.
  2. Sätt ugnen på 200°. Skölj händerna i kallt vatten och forma 12 små biffar. Brynbiffarna hastigt i smör i 1 minut på var sida. Lägg dem i en ugnssäker form. Ställ in formen i ugnen och låt den stå i 15 minuter.
  3. Häll buljong och grädde i en kastrull och koka ihop tills 4 dl återstår. Borsta svampen noga. Låt kantarellerna svettas i måttligt varm stekpanna tills vätskan kokat bort. Öka värmen och lägg i smöret. Fräs svampen gyllengul och krydda med salt och peppar. Servera biffarna med såsen och svampen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept