Lägg en tredjedel av persikorna åt sidan. Krossa resterande persikor och blanda i timjan, salvia, salt och peppar.
Bryn köttet på båda sidor i smör och olja. Det bör fräsa ordentligt när steken läggs på den heta pannan. Salta och peppra köttet.
Ta det brynta köttet av pannan och lägg på en skärbräda och skär längs benet ungefär 2-3 cm djupt, men inte hela vägen ut i kanterna, så att en ”ficka” bildas. Pressa ner persiko- och kryddblandningen i fickan mellan köttet och benet. Lägg steken på ett ugnsfast fat och täck hela köttet med baconskivorna.
Ställ in i ugnen, tills den har fått färg (i ca 10 minuter), sänk sedan värmen till 150 grader och efterstek i ungefär en timme till innertemperaturen är 60-65 grader.
Ta ut steken efter 45 minuter och lägg de resterande persikohalvorna i såsen bredvid steken och sätt sedan tillbaka steken i ugnen i ytterligare 15 minuter.
Låt köttet vila några minuter innan du skär köttet i skivor.
Potatisgratäng
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och skär potatis i ca 3 mm tjocka skivor och koka dem halvmjuka i grädde och mjölk, 5–10 minuter.
Skala och hacka löken, pressa ner vitlöksklyftorna och blanda med potatisen. Salta och peppra och låt koka tillsammans i ca 5 minuter.
Häll blandningen i en smord ugnsform och grädda din potatisgratäng i 30–40 minuter. Strö över hackad gräslök och servera tillsammans med vildsvinet.