Vildsvinsgryta

2 h
6
Vildsvinsgryta
Foto: TV4

En mustig vildsvinsgryta full av smak. Köttet vinmarineras 1 dygn i förväg och får en djup och god smak.

4 maj 2015
Visa mer
2 h
6

Du behöver

Gryta

  • 1 kg marinerat vildsvinskött
  • 0,5 dl olivolja
  • 4 morötter
  • 2 gula lökar
  • 4 stjälkar bladselleri
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 små chilifrukter
  • 2 dl av marinad
  • 1 dl torkad eller färsk karljohansvamp
  • 6 dl rött vin
  • 0,5 tsk kakaopulver
  • 2 vegetariska buljongtärningar
  • 3 enbär
  • 1 uns riven muskot
  • 2 msk tomatpuré
  • salt och svartpeppar
  • persilja, till garnering

Marinad

  • 6 klyftor vitlök
  • 1 gul lök
  • 0,5 tsk muskotnöt
  • 12 enbär
  • 1 tsk kanel eller en hel kanelstång
  • 3 morötter
  • 5 svartpepparkorn
  • 1 flaska rött vin
  • 2 lagerblad
  • 2 kvistar rosmarin
  • 2 tunna skivor av citronskal

Gör så här

  1. Marinad
    Skär bort senor och fett och dela köttet i lagom stora bitar.
  2. Skiva vitlöken och morötterna och lägg dem i ett kärl tillsammans med köttet.
  3. Stöt enbär och pepparkorn i en mortel. Riv en gnutta muskot och tillsätt den tillsammans med kanelen i kärlet, var noga med att inte ha i för mycket muskot.
  4. Häll på vinet och rör om. Tillsätt lagerbladen, rosmarinen och citronskalet.
  5. Låt marinaden stå i ungefär 1 dygn.
  6. Gryta
    Lyft ur köttet ur marinaden och låt köttbitarna rinna av lite på en handduk eller papper.
  7. Hetta upp oljan i grytan och lägg ner grytbitarna. Bryn grytbitarna lätt.
  8. Hacka och skär grönsakerna i stora bitar.
  9. Slå på lite av marinaden och dess innehåll på de brynta grytbitarna och tillsätt de hackade grönsakerna.
  10. Tillsätt övriga ingredienser och låt puttra under lock i ca en timme eller tills köttet känns mört.
  11. Servera med gott bröd och nyhackad persilja på toppen
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept