Vildrissallad med vita morötter

Vildrissallad med vita morötter
Foto: TV4

Den här läckra salladen passar som tillbehör till det mesta. Du kan även servera den som bufférätt.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 dl vildris
  • 2 apelsiner
  • 2 vita morötter
  • 0,5 rödlök
  • 50 g sockerärter
  • salt och peppar
  • Dressing:
  • 1 dl pressad apelsinsaft
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,5 dl olja
  • 2 msk honung
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt och malen vitpeppar
  • 0,5 röd paprika

Gör så här

  1. Koka riset mjukt. Filéa apelsinerna och ta vara på saften. Skala morötterna, strimla dem och koka dem mjuka. Strimla rödlöken och sockerärterna.
  2. Dressing: Blanda apelsinsaft, vinäger, senap, och olja och mixa till en jämn och fin sås. Rör ner honung, pressa ner vitlöken och krydda med salt och peppar. Tärna paprikan smått och rör ner.
  3. Blanda riset med hälften av dressingen när det fortfarande är varmt. Låt stå och dra tills det svalnat. Blanda i apelsinklyftor, morot, rödlök och sockerärt. Krydda med salt och peppar och servera med dressingen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept