I samarbete med Scan

Vild härjedalsgryta med rapsskinkstek

80 m
4
Vild härjedalsgryta med pigghamskinka
80 m
4

Du behöver

  • 500 g Scan rapsskinkstek
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 3 dl köttbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 msk vinäger
  • 4 enbär, krossade
  • 0,5 tsk timjan
  • 1 msk svartvinbärsgelé
  • 2 msk vetemjöl
  • 0,5 dl kallt vatten
  • 200 g svamp
  • 2 msk smör

Servering

  • mandelpotatis, kokt
  • svartvinbärsgelé

Gör så här

  1. Skala och tärna lök och morot.
  2. Bryn köttet i omgångar i smör i en stekpanna, salta och peppra. Lägg över i en gryta.
  3. Bryn lök och morot och lägg det i grytan. Häll över buljong och grädde. Tillsätt vinäger, kryddor och gelé. Låt grytan sjuda 1 timme.
  4. Blanda samman mjöl och vatten. Rör ner det i grytan och låt den sjuda i ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Stek svampen i smör och rör ner den i grytan. Servera grytan med kokt mandelpotatis och svartvinbärsgelé.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Scan

Fler goda recept