Vietnamesiska spring rolls med dippsås

Vietnamesiska spring rolls med dippsås
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Vietnamesiska spring rolls med dippsås

18 ingredienser

Godaste och vackraste inslaget på en läcker buffé! Färska vårrullar som fylls med massor av goda grönsaker och frukt. Servera med en riktigt god dippsås på lime, fisksås och chili.

Ingredienser

  • rispapper

Grönsaker till fyllning

  • mango
  • morot
  • gurka
  • rättika
  • avokado
  • granatäpplekärnor
  • solrosskott
  • rödkål
  • rädisa
  • vattenkrasse
  • koriander
  • polkabeta

Dippsås

  • 4 msk fisksås
  • 4 tsk strösocker
  • 3 limefrukter, saft av
  • 0,5 mild röd chilifrukt
  • 1 jalapeño, liten bit

Gör så här

  1. Skär, strimla och hacka och tärna frukt och grönsaker och lägg upp på ett fat. Använd gärna mandolin och en julienne-skalare för tunnare resultat.
  2. Lägg ut en ren och lätt fuktad kökshandduk på en plan yta. Häll vatten i en stor kastrull eller stekpanna och värm upp, det behöver inte koka. Lägg i ett rispapper i ca 10-15 sekunder, ta sedan försiktigt upp det och lägg på handduken.
  3. Lägg på fyllningen och rulla ihop. Dela gärna rullarna i halvor på snedden. Servera med dippsås.

Dippsås

  1. Rör ihop fisksås, strösocker och limesaft i en skål. Skiva chilin i tunna skivor och blanda i såsen.