Vietnamesisk fläskfärs i salladsblad

POPULÄRT
koket.se
Vietnamesisk fläskfärs i salladsblad
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Vietnamesisk fläskfärs i salladsblad

16 ingredienser

20 m

Underbart doftande fläskfärs med chili, salladslök och lime. Serveras i salladsblad med mynta och koriander.

Se Leila Lindholm laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g fläskfärs
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk fisksås
  • 2 msk japansk soja
  • 1 limefrukt, saft av
  • 1 mild röd chilifrukt
  • 2 salladslökar
  • 1 hjärtbladsallad
  • 1 kruka mynta
  • 1 kruka koriander
  • olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen
  • jasminris, kokt
  • sweet chilisås
  • limefrukt, till servering

Gör så här

  1. Bryn färsen med hackad vitlök i olivolja.
  2. Tillsätt fisksås, soja och limesaft, låt puttra i cirka 5 minuter.
  3. Blanda färsen med finhackad chili och fint skivad salladslök. Smaksätt med flingsalt och svartpeppar.
  4. Fyll lite färs i varje salladsblad och toppa med mynta- och korianderblad. Servera med kokt jasminris, sweet chilisås och lime.